Friday, 9 December 2011

DAP dah besar kepala!!!

 
Semenjak dua menjak ni parti rasis DAP semakin mendabik dada dan membesarkan kepala. Mungkin dia orang dah tahu yang PAS macam mana pon akan tunduk dan lembik dengan dia orang maka dengan  selambe je DAP berhajat nak letakkan calon dia dikawasan yang majoriti Melayu. Amende ni? PAS dah nak melingkop ke? baca SINI dan SINI

Walau macam mane pon, PAS Selangor berkata, cadangan DAP yang berkemungkinan meletakkan calon Melayu bertanding di kerusi majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti sebagai satu langkah yang tidak wajar.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan itu kerana langkah tersebut masih belum dapat diterima oleh masyarakat selain ia bukan satu jaminan DAP akan memperoleh kemenangan dalam PRU13.

Beliau yang mengakui bahawa cadangan DAP tersebut ada dibincangkan dalam mesyuarat bersama Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), namun pihaknya beranggapan ia sukar dilaksanakan dan memerlukan masa.

‘‘DAP (letakkan calon Melayu di kerusi majoriti Melayu) kerana mereka mahu pecahkan imej daripada parti satu kaum kepada parti semua kaum tetapi langkah ini memerlukan masa.”

‘‘Namun, kita rasa langkah ini tidak wajar dan kita tidak tunduk kepada tuntutan DAP,” katanya semalam.

Halizan :
Kalau Khalid Samad kate tindakan DAP tu untuk memecahkan imej perkauman parti rasis tu kepada semua kaum dan langkah tu memerlukan masa. Maknanya memang PAS setujulah dengan cadangan tu cuma masa je yang tak sesuai betul tak? Punah PAS ni!!!
No comments:

Post a Comment