Thursday, 9 August 2012

Selepas GARDENIA,Kini SAJI plak nak disabotaj


 Lepas satu maka satu lagi usaha dilakukan pihak DAP dalam memboikot produk keluaran bumiputera terutama yang dimiliki oleh orang Islam. Jika dulu kecoh mengenai Brand Gardenia yang emmasarkan produk roti kini serangan terbaru dihalakan pula kepada minyak Masak "SAJI" yang merupakan produk keluaran FELDA.

Emmm Tapi sayang kerana apa yang berlaku ini juga mendapat sokongan dari orang Melayu Islam yang sanggup menjadi pengkhianat kepada bangsa dan agama sendiri. Nilai mereka lebih kepada kehidupan selesa tampa memikirkan apa perjuangan yang bathil dalam hidup ini.

Semoga rakyat Malaysia dapat melihat agenda serangan terhadap produk keluaran Bumiputera Islam ini secara lebih mendalam. Jangan kerana kita marahkan kepada beberapa individu sampai sanggup membunuh ekonomi sesama umat Islam.

3 comments:

 1. last last robert kuok yg pening kepala mcm boikot gardenia. aku tgk laris aje gardenia....hehe


  roti gardenua satu2 nya roti yg makan kosong pun sedap...

  drmuzi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu bro..
   Aku tengok gardenia nyer rack asyik abis je..

   Delete
 2. Dalam banyak-banyak minyak masak di pasaran... hanya minyak felda (Saji) aje yg basuh buah sawit sebelum masuk relau utk di masak buat minyak... kilang sawit cina masukkan buah sawit bersalut dengan tahi lembu, bangkai binatang dan selut tanah terus ke dalam relau terus dibuat minyak... hehehe korang tau tak fakta ini? hehehe... aku tau tu pasal aku hanya beli minyak SAJI aje hehehe gelikan bila dah tahu fakta sebenar...

  ReplyDelete